petak, 7. prosinca 2012.

Seansa br 13 - šesti dio



Seansa br 13 - šesti dio

Primjetite da kada citate ovaj prirucnik sporim govorom, vi imate osjecaje mira, spokoja i samopouzdanja. Ovi osjecaji mozda išćezavaju u pocetku ali sa ponavljanjem i ponovnim citanjem, svaki dan sporim govorom, vi ćete uskoro osjetiti te pozitivne emocije snaznije nego ranije. Viđenje sadasnjosti je prirucnik "zone mira" bas kao i "Prihvacanje je aktivno iskustvo".

Taj prirucnik je takodjer dizajniran da vam omoguci da se osjetite mirnije i relaksiranije uz ovu poruku. Zato nastavite raditi na ova dva prirucnika i posebno se fokusirajte na osjecaje koja mozete stvoriti u vama. Ti osjecaji, bas kao i vase nove misli, mogu rasti i postati snazniji. Zaista, to je ono što zelimo da se dogodi. Dozvolite sebi da osjetite smirenost i mir dok čitate ove rijeci. I primjetite dok ih citate sporim govorom, osjecaji mira i spokoja se samo uvecavaju.

Nakon što smo raspravljali o zoni mira i prirucnicima zone mira, vrijeme je da naucimo novu metodu o osjecanju mira i spokoja. Ova metoda teži da se radi više u lice  nego audio putem ali mislim da ćete shvatiti dok slusate kako demonstriram novu metodu koja nam pomaze da se osjetimo relaksiranije i smirenije. Ova nova metoda ne mora biti teška ali ćete mozda trebati malo vjezbati. Ovo je metoda koja zahtjeva malo vremena tako da ćete samo imati vremena da uradite jedan od prirucnika, koristeci ovu novu metodu svaki dan.

Ova nova metoda se zove Čvrsti spori govor i on je dodatak metodi sporog govora. Ono što je smijesno je da je Čvrsti spori govor, zaista, zaista, zaista usporen. Mi nikad necemo željeti pricati sa drugom osobom Cvrstim sporim govorom niti ćemo zeljeti da drugi ljudi to cuju, jer Cvrsti spori govor nije nista drugo nego citanje jednog od prirucnika koji je vazan u vasem oporavku, vrlo vrlo sporim glasom.

Koja je svrha ovoga? Što vise usporite, mada ovo moze biti malo tesko u pocetku, to je vise mogucnosti za osjecaje spokoja i mirnoce i samopouzdanja, da budete u sadasnjosti. Kada usporite do gmizanja, primjetit ćete da Cvrsti spori govor uvecava vaše osjecaje spokoja i mira.

Druga stvar koju Cvrsti spori govor cini je da dozvoljava da poruka sadrzana u prirucniku koji citate, potone dublje u vas um. Zato je dobra ideja da izaberete jedan prirucnik koji moze biti tezak za vas. Onaj koji zelite da zaista potone u vas um i citate ga ponovo sebi Cvrstim sporim govorom.

Nema komentara:

Objavi komentar