petak, 7. prosinca 2012.

Seansa br 13 - sedmi dio



Seansa br 13 - sedmi dio

Čvrsti spori govor


Na ovom mjestu, zelimo kombinirati tri prethodna koncepta iz prirucnika u JEDNU sveobuhvatnu strategiju da ojacamo nasa uvjerenja i akcije.

Mi radimo na osjecajima koji prate nasu mirnu, tihu odluku. Unutar ove relaksacije i mira su druge pozitivne emocije: samopouzdanje, sigurnost, snaga, moc, asertivnost.

Mi zelimo da te pozitivne emocije rastu dok se ne rascvjetaju smijelo i jasno. Ono što radimo je povezivanje tih osjecaja u vašem emocionalnom mozgu.

Evo kako "Čvrsti spori govor" funkcionira:

1. Prvo, govorimo sporim govorom i usporimo jos vise tako da mozemo OSJETITI čvrstinu, snagu i ozbiljnost onog što kazemo.

2. Zatim koristimo FAKTOR ČVRSTINE da pojacamo efekat tih pozitivnih, tihih, mirnih, samopouzdanih osjecaja snage i moći. Lakse je da osjetimo čvrstinu i snagu kada koristite cvrsti spori govor. (Ponavljam, primjetite da idemo za osjecajem.)

3. Koristimo prirucnik i/ili izjave na kojima radite i koristimo "Cvrsti spori govor" da bi ih spustili u emocionalni dio vaseg mozga da bi osjetili samopouzdanje u ono što citate.

Cvrsti spori govor ima snagu da vam omoguci da OSJETITE samopouzdanje, snagu i moc vasih novih osjecaja i misli.

Zapamtite, vazno je da izjave, strategije i vjerovanja postanu OSJECANJA i da se ta OSJECANJA ukorjene u vasoj cvrstini, vasem miru, vasim unutrasnjim sposobnostima.

Kad pocnete osjecati te stvari (cak i ako je to samo kratko) umjesto da ih samo kazete, pređite dalje na "cvrsti spori govor" - jer ste spremni na to da vase nove misli postanu trajno ukorjenjene u vasem mozgu... i da OSJETITE razliku!

Nema komentara:

Objavi komentar