četvrtak, 6. prosinca 2012.

Seansa br 13 - drugi dio



Seansa br 13 - drugi dio

Držite se dalje od zone sumraka
Idite u zonu mira


1. Kada se ne osjecate anksiozno, vjezbajte tako što ćete ići u "zonu mira". Vježbajte ovo kod kuće, u autu, na poslu, kada ste sa drugim ljudima, itd. Čak iako se trenutno NE osjecate anksiozno, vi ipak mozete izabrati otići u "zonu mira".

Ne morate čitati prirucnik da biste to uradili
Ne morate slušati ovu traku
Ne morate raditi bilo kakvu relaksirajucu tehniku

Samo kažite sebi "Ja ću sada izabrati otići u moju zonu mira", izdahnite duboko i fokusirajte se na ovaj mir na moment ili dva. Ako mozete vizualizirati, zamislite mirno mjesto ili mjesta. Opustite vase misice i opustite se.

Kao i sa svime, ovo neće funkcionirati savršeno prvi put kada to budete radili, ali što više budete vježbali, to ćete više imati kontrolu nad OSJECAJIMA ovog mira i spokoja.

2. Kada se osjećate anksiozno, kazite sebi da ste odlucili otići u vašu zonu mira. Koristite iste korake kao ove iznad i vizualizirajte ako možete. Kao što vec znate, ako anksioznost vec postoji, odlazak u vasu zonu mira će biti teži i zahtjevat će duži period vremena nego ako je ne ne bude. Ali vi to mozete uraditi i OSJETITI ako nastavite vježbati i ako ne odustanete.

Vi zelite da mozete kontrolirati vašu sadasnju anksioznost tako što ćete izabrati otići u vašu "zonu mira". Vježbanje ovoga kada niste anksiozni će vam olaksati da odradite to kada se osjecate anksiozno. Ova druga metoda traje duže, naravno. Ali to će se desiti, i vi ćete moći kontrolirati i OSJETITI mir ako nježno nastavite sa time.

Zapamtite, mi zelimo OSJETITI mir gdje god da jesmo, i u bilo kojoj situaciji da se nađemo.

Zato, kažite sebi (izaberite) otići u "zonu mira". Ima kad će to bolje funkcionirati nego neki drugi put, ali ako nastavite to raditi, vi cinite napredak bilo da ste svjesni toga ili ne.

Osjecaji će se pojaviti. Njima treba duze da se pojave u teškim situacijama. Izaberite ići u ovom smjeru. Izaberite ići u zonu mira.

Možete vidjeti kako se "spori govor" "opuštanje" i "zona mira" uklapaju zajedno. Dok vježbate na sve tri metode, u vama će rasti OSJECANJE mira i spokoja.

Ovaj mir i spokoj je vaš, dešava se u vašem mozgu, zato ga prihvatite i uživajte u njemu i dozvolite mu da procvjeta i poraste.

Nema komentara:

Objavi komentar