srijeda, 5. prosinca 2012.

Seansa br 11 - deseti dio



Seansa br 11 - deseti dio

Primjetite da prirucnik "Bolesni ciklusi" donosi nekoliko antianksioznih koncepata: paradoks borbe, seriju ANT prirucnika i koncept spoljasnjeg fokusiranja o kojem ćemo pricati danas. Citajte ga sporim govorom svakog dana naglas i neka ova spojena poruka potone u vas um. Nama je dosta da zivimo u bolesnom ciklusu i nemamo namjeru dalje ostati u njemu.

U ovoj seansi, diskutirali smo o onom na što smo odlucili da se fokusiramo, na tip razmisljanja "ja to ne mogu", snazne izjave, mudar koncept, ocekivanja su ubojice i bolesni ciklusi i kako da ih smanjimo. Ima dosta materijala ali primjetite ponovo da uvijek mozete pogoditi u glavnu srz ako razumijete prirucnik i pitanje koje ga prati. Vi ucite tehnike da vam pomognu da to skratite. Napisite vazne i racionalne izjave na kartice, podvucite najvredniji materijal žutim. Izlozite male kartice po vasoj sobi ili kući tako da vaš mozak stalno prima te korisne racionalne poruke. Nadjite nacin da prožmete sebe sa ovom vitalnom kognitivnom terapijom. Sve što vaš mozak cuje i vidi, on ce povjerovati ako je racionalno.

Zato predjite te nove prirucnike i dozvolite da vam postepeno potonu u vas um. Citajte prirucnike tako da vidite rijeci i govorite ih naglas. Oslanjati se na savjete za sve nije mudro. Molim vas procitajte i ponovo procitajte seansu tokom ovog tjedna. Ali takodjer, nadjite malo vremena za sebe, da bi procitali prirucnike sporim govorom da bi primili poruku duboko dolje u vas mozak. Ovog jedna takodjer podsjetite sebe na racionalnu izjavu da vi radite vise napretka nego što mislite. Ovo vam moze izgledati kao nesto u što tesko mozete povjerovati ali ako pogledate unazad, trebali bi primjetiti promjene u mnogim oblastima vaseg zivota. Posebno u vezi sa vasim navikama razmisljanja i vasom rastucom kontrolom nad vasim ANT mislima i osjecajima. Onda cestitajte sebi. Svaki put kad dozvolite racionalnim strategijama, izjavama i konceptima da udju u vas um, vi radite napredak, bez obzira da li vi to primjecujete trenutno ili ne. Ovo je kraj seanse br. 11.

Nema komentara:

Objavi komentar