petak, 30. studenoga 2012.

Seansa br 10 - šesti dio



Seansa br 10 - šesti dio

Nije važno koliko trenutno vjerujete. Ako pocnete sebi verbalno ponavljati te izjave, naglas, svaki dan i nastavite pojacavati te izjave "kretanja u pozitivnom smjeru" onda će ih vasa vjerovanja prirodno pratiti.

U jednom trenutku u mom zivotu, ja nisam mogao vjerovati ni jednoj od ovih izjava. Moj zivot je izgledao previse bljed, i previse beznadan da bi vjerovao u ovakve izjave o sebi. Da sam znao koristiti ove izjave, "spustiti ih u svoj mozak", kao što ćete vi to uraditi, to bi skratilo godine i godine moje socijalne fobije. Ako uopće ne vjerujete u neku od izjava, to samo znaci da je trebate ponavljati i pojacavati u vasem umu. Ako je uporno nastavljamo pojacavati, ona ce postati uvjerenje, vjerovanje, i onda emocionalno vjerovanje ili osjecanje. Pocet ćete osjecati to o sebi kako vrijeme bude prolazilo.

Sada, hajde da pogledamo koncept koji se zove "ispiranje mozga". Glavna poruka ovog prirucnika je da se ispiranje mozga desava u mnogim kontekstima. Jedan od razloga zbog kojih imamo socijalnu anksioznost je da su nam drugi ljudi, u njihovim sopstvenim obrascima misljenja, bukvalno isprali mozak da vjerujemo iracionalno ili neistinito o stvarima u vezi nas samih. Ali posto su nam isprali mozak da imamo ANT misli i osjecanja o sebi, mi takodjer mozemo isprati nas mozak i postati ono sto stvarno jesmo. Bez anksioznosti, straha, sumnji i brige. Procitajte sljedeci prirucnik o ispiranju mozga:

Nema komentara:

Objavi komentar